Klassiska drömmar

 
Ni kanske har noterat att det inte postas inlägg lika ofta sista tiden?! Det beror helt enkelt på att jag har fullt upp med att packa alla grejer inför flytten till nya lägenheten. Om 9 dagar får jag nycklarna och det ska bli så skönt att flytta in i den nya lägenheten. Jag har sålt min soffa och säng, så jag sover på en luftmadrass just nu och dessutom känns det som att flyttlådorna helt tagit över lägenheten. Så ni förstår ju att jag längtar efter att få flytta in i nya lägenheten!
Som ni kanske vet så gillar jag verkligen klassiska kakor och postar med jämna mellanrum recept på det. Denna gången blev det klassiska vaniljdrömmar, och för er som inte har smakat på drömmar så måste ni bara göra det! De är helt klart med på min topplista över godaste småkakorna. Kakorna är så spröda att de smälter i munnen och har en härlig vaniljsmak. Ni måste prova att göra dessa!
 
 
Drömmar, ca 40 st
100 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i sänder. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner det i degen. Arbeta in resten av mjölet. Forma till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Kakor, Vanilj

Klassiska kakor, Klassiska småkakor, Drömmar, Vaniljdrömmar, Småkakor

Kommentera


Kommentarer

Hanna- livet som ung och svårt kroniskt sjuk

Åh så vackra! Drömmar har jag bakat många gånger tidigare och jag måste själv säga att de blir väldigt goda.
Ett tips på något som är väldigt gott är att lägga upp vaniljglass i en skål och sedan krossa drömmar ovanpå. Supergott verkligen!
Hanna, livet som ung och svårt kroniskt sjuk

Svar: Håller med dig, de är verkligen supergoda! Åh, tack för tipset! :) Har inte provat med glass, men det låter ju underbart gott!
Cake by Mary