Knäckebröd med fröer

 
Det har varit en tuff vecka på jobbet denna veckan med mycket jobb som gjort att det blivit sena kvällar. Därför känns det extra skönt nu när det är helg och man kan koppla av lite och återhämta sig. På helgerna gillar jag att lyxa till frukosten lite och denna gången fick det bli med ett gott knäckebröd. Jag älskar fröer och när jag hittade detta recept hos ica.se så kände jag direkt att jag ville prova det. Sedan gillar jag flingsalt så jag strödde på lite salt innan jag gräddade mitt knäckebröd. Nu när jag har fått i mig frukosten så väntar en dag full med bakning. Gillar verkligen att stå i köket med skön musik där man kan sjunga med (och ibland blir det även lite fuldans!) samtidigt som jag bakar. Vad ska ni hitta på idag?
 
 
Knäckebröd, ca 30 bitar
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön eller chiafrön
2 dl vetemjöl (120g)
1/2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk olivolja 
 
Garnering
flingsalt (går att utesluta)
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör om till en lös smet. Bred ut smeten på en plåt, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper och strö ev på lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut plåten och skär eller sporra i så stora bitar du vill ha. Grädda ytterligare 25-30 min. Låt svalna på galler.
 
 
 
Kategori:
Allmänt

Kommentera


Kommentarer

Anita S

Något att testa! :)

Svar: Den är supergod, så det tycker jag! :)
Cake by Mary