Fyllda chokladbollscookies

 
En favorit för många är chokladbollar och här är en variant på chokladbollar i form av en gräddad kaka som fylls med en härlig chokladfyllning. Lite annorlunda jämfört med den vanliga chokladbollen, men ändå väldigt gott! Använd gärna en spritspåse för att fylla kakorna med chokladfyllningen så blir det mindre kladd. 
 
 
Chokladbollscookies
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
1 dl kokos
2 msk kakao
2 msk kallt starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
 
Chokladfyllning
150 g choklad
1 dl vispgrädde
35 g smör
 
Garnering
kokosflingor
 
Sätt ugnen på 180 grader. 
Rör samman smör och strösocker. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda samman till en deg. 
Dela degen i bitar och rulla till runda bollar och lägg dem i en smord minimuffinsplåt. Gör ett hål i varje boll. Sätt in i ugnen och baka kakorna i ca 10-12 minuter. Om hålet har gräddats igen så tryck ut ett hål med skaftet på en slev eller liknande mitt i kakan. Låt kakorna kallna.
Hacka chokladen till fyllningen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Låt fylllningen svalna något och häll sedan upp den i en spritspåse. Spritsa fyllningen i kakorna och strö på lite kokosflingor. Låt fyllningen stelna. 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Havre, Kakor, Kokos

Chokladbollscookies, Fyllda chokladbollscookies, Chokladbollskakor, Chokladbollar

Kommentera


Kommentarer

Emma - emmashud.se

ååh vad gott det ser ut!

Svar: Tack! :)
Cake by Mary

Malin ~ Villa Gråbo

Men jisseeeees så gott! Denna måste jag prova, min 3åring är galen i choklad och chokladbollar! 😍

Svar: Vad roligt! Hoppas ni gillar dem! :)
Cake by Mary