Glutenfri Tahini- & Banankaka

Jag är väldigt svag för allt som innehåller tahini, och just kombinationen tahini och banan är en favorit i vår familj. Därför blev jag väldigt nyfiken på denna mjuka kaka när jag fick syn på receptet hos Salted Plains. Tahini- & Banankakan innehåller varken vitt socker eller vetemjöl, vilket gör den både glutenfri och lite nyttigare, bra va?!

Kaka
2 övermogna bananer
3 msk lönnsirap
1 dl tahini
5 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 krm salt
1 tsk kanel
2 ägg
1 1/2 tsk vaniljextrakt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en brödform, 1 1/2 l och lägg i bakplåtspapper. Mosa bananerna och blanda med lönnsirap i en bunke. Vispa ner de övriga ingredienserna med en elvisp. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45-55 min. Känn med en sticka om kakan är klar.

Vad är Tahini?? Aldrig hört!