Glutenfri Tahini- & Banankaka

 
Jag är väldigt svag för allt som innehåller tahini, och just kombinationen tahini och banan är en favorit i vår familj. Därför blev jag väldigt nyfiken på denna mjuka kaka när jag fick syn på receptet hos Salted Plains. Tahini- & Banankakan innehåller varken vitt socker eller vetemjöl, vilket gör den både glutenfri och lite nyttigare, bra va?!
 
 
Kaka
2 övermogna bananer
3 msk lönnsirap
1 dl tahini
5 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 krm salt
1 tsk kanel
2 ägg
1 1/2 tsk vaniljextrakt
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Smörj en brödform, 1 1/2 l och lägg i bakplåtspapper. Mosa bananerna och blanda med lönnsirap i en bunke. Vispa ner de övriga ingredienserna med en elvisp. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45-55 min. Känn med en sticka om kakan är klar. 
 
 
Kategori:
Frukt/Bär, Glutenfritt, Mandel, Mjuk kaka, Nyttigare bakverk, Tahini

Tahini- & Banankaka, Baka med tahini, Nyttigare bakverk

Kommentera


Kommentarer

Jessica

Vad är Tahini?? Aldrig hört!

Svar: Tahini är sesampasta och ger kakan är nötig och god smak! 😋👌🏼
Cake by Mary

Sara Ekman

Så gott! :) Tycker om att baka med banan :)

Svar: Ja, blir så saftigt och gott! 😋👌🏼
Cake by Mary