Havrekakor

 
Kommer ihåg från när man var ung och bodde hemma, så brukade pappa alltid köpa havrekakor. Ni vet de där stora förpackningar från Gille. Vi hade alltid någon förpackning småkakor hemma, och just havrekakorna var en favorit. Nu har jag för första gången provat att göra hemmagjorda havrekakor, och de var minst lika goda! Det är något speciellt när man bakar med havre tycker jag, allt blir så otroligt gott! Kakorna är perfekta att frysa in och ta fram när det behövs!
 
 
Havrekakor, 40 kakor 
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker. Blanda i de övriga ingredienserna och rör samman till den deg. Dela degen i 40 bitar och rulla bitarna till bollar. Placera de på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till kakorna med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. 
 
 
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Havre, Kakor

Havrekakor, Småkakor, Kakor med havre

Kommentera