Klassiska chokladbollar

 
Slog mig att jag inte har ett recept på klassiska chokladbollar så här kommer det! Dessa blir härligt krämiga och riktigt goda, tycker jag i alla fall! Lagom chokladiga för mig smak, men vill ha mer chokladsmak så är det bara att ta mer kakao. Känns smeten för lös så ställ del i kylen en stund så ska det gå bra att rulla till bollar sen. Går utmärkt att förvara i kylen, men tänk då på att ta fram de i god tid så de hinner mjukna något tills servering.
 
 
Smet, ca 15 bollar
200 g smör
2 dl socker
6 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
3 msk O’boy
4 msk kallt starkt kaffe
 
Garnering
kokosflingor, alt. pärlsocker
 
Blanda alla ingredienserna  i en skål (eller mixa de i en matberedare) till en smet. Forma smeten till bollar och rulla de sedan i kokos eller pärlsocker. Om smeten är för lös, ställ in i kylen tills den har blivit lite fastare så blir den lättare att rulla.
 
 
 
Kategori:
Choklad, Havre, Kakor, Kokos, No-bake

Chokladbollar, Klassiska chokladbollar, No-bake

Kommentera


Kommentarer

Linnéa Hedström

Åh.. helt perfekta chokladbollar i smaksättning och utseende!

Svar: Åh, tack snälla du! Ja, de är verkligen riktigt goda, precis så som jag gillar dem! :)
Cake by Mary