Miljonärskaka med jordnötter

 
Ett av mina populäraste recept under förra året var denna Miljonärskaka och jag är inte förvånad att den blev så poppis för den är verkligen jättegod. Den spröd botten med ett lager härlig kola och som toppas av choklad - tre härliga lager som tillsammans blir en underbara kombination. I denna variant har jag tillsatt crunchiga salta jordnötter, vilket gör att kakan påminner lite om Snickers. Mums säger jag bara...
 
 
Kaka
3 1/2 dl vetemjöl
125 g tärnat smör
1 dl brun farin
 
Kola
50 g smör
1 dl brun farin
4 1/2 dl kondenserad mjölk (1 1/2 burk á 397g)
ev. lite flingsalt
200 g saltade jordnötter
 
Topping
150 g mjölkchoklad
 
Sätt ugnen på 190 grader.
Smörj en form, 23x23 cm. Sikta ner mjölet i en skål och arbeta in smöret med fingertopparna till en smulig deg. Tillsätt sockret och arbeta samman degen. Tryck ut degen i formen och nagga den med en gaffel. Grädda den mitt i ugnen i ca 20 min, eller tills kakan har fått en ljus guldgul färg. Låt den svalna i formen. 
Häll smör, socker och kondenserad mjölk i en kastrull. Koka upp blandningen på medelvärme under ständig omrörning med en träslev. När smeten börjar koka, sänk värmen och värm ytterligare i 4-5 min. När kolan är ljusgul och tjock, och släpper kastrullens kanter är den klar. Bred ut den jämt över kakan och låt kallna. Strö ev. på lite flingsalt och jordnötterna. Smält chokladen och bred den över kakan. Låt stelna och skär sedan kakan i bitar. 
 
 
 
Kategori:
Allmänt

Kommentera


Kommentarer

Li

Gud så smarrig :) // Li

Svar: Tack snälla du! :)
Cake by Mary

Malin Rauf

Men wow! Det ser så gott ut!

Svar: Åh, tack! Vad glad jag blir att du tycker det! :)
Cake by Mary