Toffifeekladdkaka

 
För mig har Toffifee allt gott i en och samma bit - kola, hasselnötter, nougat och choklad. Kombinationen är verkligen helt magisk! Tänkte att det tillsammans med en kladdkaka skulle bli väldigt gott, och jag måste nog säga att detta är en av de godaste kladdkakorna jag har gjort. De där rostade hasselnötter blev otroligt goda med resten av toppingen, se bara till att hålla lite koll på dem i ugnen så de inte blir brända. Denna måste ni bara prova, har man tagit en bit så vill man bara ha mer...
 
 
Kladdkaka
150 g smör
150 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 krm salt
 
Topping
200 g hasselnötter
270 g Werthers mjuka kola (2 påsar)
1 msk vispgrädde
150 g nougat
125 g choklad (mjölk eller mörk)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form, 24 cm i diameter, och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kakan kallna helt.
Sätt ugnen på 200 grader och lägg ut hasselnötter på en plåt, och rostade de sedan i ugnen i ca 10 min. Rör om emellanåt så de inte bränns. Lägg nötterna på en kökshandduk, vik över och gnugga bort skalet.
Lägg kolan i en värmetålig skål tillsammans med grädden, värm i micron ca 1 min. Rör om så du har en tjock kolasås. Häll den över kladdkakan och bred ut över hela kakan. Strö på de rostade hasselnötterna. Värm nougaten några sekunder i micron så den smälter och bred ut den över nötterna. Låt nougaten stelna. Smält slutligen chokladen och bred ut över kakan, lämna en kant runt kakan precis så som det är på Toffifeebitarna.
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Hasselnöt, Kladdkaka, Kola, Nougat

Toffifeekladkaka, Toffifee, Kladdkaka med Toffifeetopping

Kommentera


Kommentarer

Li

Men lägg av vad gott :O

// Li

Svar: Den var sjukt god! :) Du måste prova den!
Cake by Mary