Havrekakor med choklad

 
Havrekakor har alltid varit en favorit för mig och en variant på havrekakor får man väldigt enkelt om man tillsätter choklad. Blir riktigt gott och chokladen passar väldigt bra ihop med havresmaken. Jag blandade i chokladknappar i smeten, och för att få kakorna extra fina så använde jag mig av ett tips från Camilla Hamid - nämligen att lägga på chokladknappar på kakorna efter att man tagit ut dem ur ugnen! Visst ser de läckre ut?! Ett glas saft eller mjölk till passar perfekt så här på sommaren!
 
 
Havrekakor, 40 kakor 
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornsalt
150 g chokladknappar
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker. Blanda i de övriga ingredienserna och rör samman till den deg. Dela degen i 40 bitar och rulla bitarna till bollar. Placera de på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till kakorna med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. 
 
 
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Choklad, Havre, Kakor

Havrekakor med choklad, Småkakor, Havrekakor, Klassiska kakor, Fika

Kommentera


Kommentarer

Lotta

Jag älskar också havrekakor!
Förstår jag dig rätt om du har choklad i och ovanpå efteråt? Står liksom inte något mer i receptet efter gräddningstiden.
En fråga till; kan man ersätta hjorthornssalt med något? Eller det blir bäst med hjorthornssalt?

Svar: Ja, visst är det gott?! :) De känns lite nyttiga också, så ibland har jag lust att äta de som mellanmål! :)Precis, jag har chokladknapparna i degen men för att få kakorna att se lite finare ut så har jag placerat några på kakorna efter gräddning. Det kan man utesluta egentligen, för de är lika goda ändå så mest för utseendets skull! :) Man kan ersätta hjorthornssaltet med dubbelt så mycket bakpulver, men jag tror det blir bättre att använda hjorthornssalt. Det passar extra bra till kakor som ska vara spröda så som havrekakor och drömmar.
Cake by Mary