Mandelmarängtårta med vaniljvisp & jordgubbar

 
Tänkt att det är imorgon redan är midsommar! Vart tog junimånad vägen?! Härligt att se att det verkar bli riktigt bra väder över midsommar, det är vi ju inte så bortskämda med! Typiskt bara att jag då inte hemma över midsommar utan befinner mig i Amsterdam (ska göra ett litet inlägg om det senare). Håller du på att planera vad du ska baka till midsommar så kommer här ett gott förslag. En mandelmarängtårta med vaniljvisp & jordgubbar, både enkelt och gott! En sak som man måste tänka på är att planera för att göra marängbottnen då den ska vara i ugnen i 2 timmar. Den kan du förbereda kvällen innan om du vill, och sedan går det väldigt fort att göra klart tårtan samma dag som den ska ätas. När det gäller vaniljvisp så gillar jag smaken på Keldas bäst, vilken gillar ni?
 
 
Mandelmaräng
4 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl mandelmjöl
 
Topping
1 fpk vaniljvisp (á 2,5 dl)
250 g färska jordgubbar
ev. hackad Daim
 
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum, och tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa lite till.  Vänd ner mandelmjöl. Sätt fast ett smort bakpapper i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen. Grädda botten mitt i ugnen i ca 2 timmar. Låt marängen kallna helt.
Vispa vaniljvisp och bred ut över marängen. Skölj och dela jordgubbarna och strö över kakan. Vill du så kan du även strö på lite hackad Daim.
 
 
 
Kategori:
Glutenfritt, Jordgubbar, Mandel, Maräng, Midsommar, Vanilj

Midsommarrecept, Midsommartårta, Mandelmarängtårta, Sommartårta, Marängtårta, Glutenfri tårta

Kommentera