No-bake Delicatocheesecake med chokladbollsbotten

 
Något som jag verkligen älskar är Delicatobollar! Jag skulle nog lätt kunna trycka i mig ett sånt där 6-pack helt själv för att de är så otroligt goda (skulle förmodligen må lite illa efteråt, men så gott det hade varit!). Såg att det nu finns mini-delicatobollar hos Hemmakväll och jag har haft funderingar länge på en no-bake cheesecake med chokladbollssmak och chokladbollsbotten, och då passar ju mini-varianten perfekt att dekorera med. Vill man göra det enkelt för sig så använder man Delicatobollar, men det går även att göra denna cheesecake med hemmagjorda chokladollar om man gillar det bättre! Till botten behövs 5 stora Delicatobollar, finns ett 6-pack man kan köpa och då använder du 5 till bottnen och den 6:e Delicatobollen kan du mumsa på medans du gör fyllningen!
 
 
Botten
200 g delicatobollar (ca 5 st stora, alt. hemmagjorda chokladbollar)
 
Fyllning
1 gelatinblad
2 msk starkt kaffe
150 g mjölkchoklad
300 g Philadelphia, rumsvarm
50 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
1 1/2 dl vispgrädde
 
Chokladganache
1/2 dl vispgrädde
100 g choklad
15 g smör
 
Garnering
kokos
mini-delicatobollar
 
Tryck ut delicatobollarna i en springform, ca 20 cm i diameter. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm kaffet i en liten kastrull. Krama ur gelatinbladet och lägg det i det varma kaffet. Rör om tills det har smält helt. Låt svalna något. Smält chokladen till fyllningen och låt den svalna. Häll Philadelphia i en bunke och vispa upp den lite med en elvisp. Rör ner den smälta chokladen tills allt är väl blandat. Häll i florsocker, vaniljsocker, kakao och grädde, och vispa tills du har en riktigt fast kräm. Häll i kaffet och blanda väl. Häll fyllningen över chokladbollsbotten och ställ sedan in formen i kylen i minst 5-6 tim, helst över natten. 
Värm grädde till ganachen och blanda ner chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Rör i smöret. Låt ganachen svalna något så den får lagom tjock konsistens och häll den sedan över cheesecaken. Strö över kokos och garnera med mini delicatobollar. 
 
 
 
 
 
Kategori:
Cheesecake, Choklad, Havre, Kokos, No-bake

No-bake Delicatocheesecake, No-bake Cheesecake, Chokladbollscheesecake, Delicatocheesecake, No-bake chokladbollscheesecake

Kommentera


Kommentarer

Linnéa

Cool tårta!

Svar: Tack snälla du! 😊💕
Cake by Mary

film&serier bloggen

Jag älskar också chokladbollar, bästa som finns! Så din cheesecake ser farligt god ut *vattnas i munnen*

Svar: Ja, jag håller med dig! Finns inte mycket som slår det...😋😋 Haha...tack! Du får prova den! 😀
Cake by Mary

elin cecilia

men åh så gott ju! :D

Svar: Tack! 😊💕 Kan ju liksom inte bli fel när det är med chokladbollar! 😍
Cake by Mary

Camilla Persson

Vilken fin tårta, kul med något annorlunda men ändå gott 😌

Svar: Tack, vad roligt att höra! :)
Cake by Mary

Emiza Granlund

ballt

Svar: Tack! :)
Cake by Mary

Elin

Wow! Sonen fyller 1 snart, och till kalaset har vi både glutenallergi och äggallergi. Nu vet jag vad jag ska bjuda på! 😃

Svar: Vad roligt att du hittat något som passar! :) Hoppas det smakar!
Cake by Mary