Daimkladdkaka

 
Daim är något jag verkligen gillar att använda till bakning och det slog mig för ett tag sedan att jag inte provat att göra en daimkladdkaka. Så det var ju bara att sätta igång och baka en! Jag ville ha någon len chokladkräm på kladdkakan och valde att göra en chokladganache som jag sedan täcker med hackad daim. Den blev verkligen supergod! Det var gott att serva färska hallon till och självklart en klick vispad grädde (vaniljglass går ju också bra)!
 
 
Kladdkaka
100 g smör
100 g choklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
1 dubbel-daim (á 56g)
 
Chokladganache
200 g choklad
1 dl grädde
35 g smör
 
Garnering
2 dubbel-daim (á 56)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Finhacka chokladen och häll det i det smälta smöret. Rör om tills all choklad har smält. Rör i socker, vaniljsocker och ägg. Sikta i mjöl, salt och kakao. Blanda ihop till en jämn smet. Hacka daimen och rör ner i smeten och häll sedan över smeten i en smörad och bröad springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. 
Hacka chokladen till chokladganachen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Häll ganachen i formen över kladdkakan. Hacka daimen till garneringen och strö över ganachen. Ställ i kylen tills ganachen stelnat.  Servera gärna med en klick vispad grädde och färska bär.
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Barnkalas, Choklad, Kladdkaka

Daimkladdkaka, Kladdkaka med Daim, Daim

Kommentera


Kommentarer

MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap

Wow det där såg magiskt ut :D

Svar: Tusen tack! :) <3 Den var verkligen supergod!
Cake by Mary