Finska pinnar

 
Det har varit lite lugnt här på bloggen senaste tiden och det beror helt och hållet på att jag har varit fullt upptagen med att flytta. I helgen gick äntligen sista lastet, så nu är den gamla lägenheten tömd och städad. Hade glömt bort hur mycket jobb det är med att flytta, hela förra veckan gick varje ledig stund till att ordna med flytten - jag var helt slut efteråt. Nu bor jag äntligen i den nya lägenheten, men har inte fått ordning på allt än. Under denna veckan ska jag försöka tömma alla flyttkartonger som fyller upp större delen av lägenheten. Hann tyvärr inte få upp några bilder på lägenheten i förra veckan, men ska se om jag kan få till några bilder i veckan på mitt instagramkonto så ni får se hur den ser ut!
Om vi ska prata bakning så har det tyvärr inte blivit så mycket bakning heller, men som tur är så hittade jag detta recept som jag missat att posta så det passade att ta den nu! Finska pinnar är en klassisk kaka och jag tycker den är så god tillsammans med en kopp te, mandlarna ger verkligeln kakorna en riktigt god smak. Har du aldrig prova Finska Pinnar så måste du prova att göra dessa!
 
 
Deg 
50 g sötmandel
5 st bittermandlar
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör
 
Pensling och garnering
1 äggvita
pärlsocker
hackad mandel
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla,skala och mal mandeln. Blanda sedan den malda mandeln med mjöl, socker och smör. Låt degen vila xxx i kylen. Rulla degen till fingertjocka längder och lägg dem intill varandra. Pensla med lätt uppvispad äggvita. Strö på pärlsocker och hackad mandel. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar. Lägg bitarna på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. 
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Kakor, Mandel

Småkakor, Finska Pinnar, Kakor, Klassiska kakor

Kommentera


Kommentarer

Li

Gud så smarrigt 😍

Svar: Ja, visst är det?! :)
Cake by Mary