Chokladdoppade chokladbollar

När man ska ha kalas hemma så passar det utmärkt att lyxa till vanliga chokladbollar genom att doppa dem i choklad. Vill man skippa pinnen så går det bra, men jag tycker det är lite lättare att doppa bollarna i chokladen om de sitter på en pinne.
Garnera med kokosflingor eller pärlsocker, och vill du ha lite färg så går de ju att färga alt. så kan man använda färgat strössel också. Extra tjusiga blir chokladbollarna om man knyter fast en rosett av ett tunt sidenband om pinnarna.
Smet, ca 15 bollar
200 g smör
2 dl socker
6 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
3 msk O’boy
4 msk kallt starkt kaffe
Garnering
300-400 g choklad
kokosflingor, alt. pärlsocker
klubbpinnar
Blanda alla ingredienserna i en skål (eller mixa de i en matberedare) till en smet. Forma smeten till bollar. Om smeten är för lös, ställ in i kylen tills den har blivit lite fastare så blir den lättare att rulla. Smält lite choklad
och doppa pinnarna i chokladen innan de sticks ner i chokladbollarna. Ställ i frysen ca 60 min. Smält resten av chokladen och doppa bollarna i chokladen. Strö på kokos och låt ställ bollarna på fat och låt chokladen stelna.
Så gott