Halloweenkladdkaka med maskar

 
Text
 
  
Kladdkaka
150 g smör
150 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 krm salt
 
Chokladganache
200 g choklad
1 dl grädde
35 g smör
 
Garnering
ca 1/2 paket Oreo eller Ballerina kladdkaka
godismaskar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form, 24 cm i diameter, och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kakan kallna helt.
Hacka chokladen till chokladganachen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Låt den svalna och ställ den sedan i kylen så den stelnar och blir fast. Bred på ganachen på kladdkakan. Mixa kakorna i en matberedare och strö över kladdkakan. Dekorera med godismaskar.
 
 
 
Kategori:
Choklad, Halloween, Kladdkaka

Halloweeenkladdkaka, Halloweenkladdkaka med maskar, Kladdkaka med maskar, Halloweenefterrätt, Halloweenkaka

Kommentera


Kommentarer

Helen

Åh vad fin! Du är grym på att baka :) så mkt gott hos dej! Kram😘🍁

Svar: Tack, vad glad jag blir att du tycker det! 🥰😀
Cake by Mary

Julie

jättekul idé! ser smarrigt ut :)

Svar: Tack snälla! 💖😊
Cake by Mary