Kladdkaka med ostbågar

 
För fyra år sedan så skapade jag en Fredagsmyskladdkaka, med andra ord en Ostbågekladdkaka. Det var verkligen oväntat gott med den krispiga och salta toppingen ihop med den söta chokladen. OLW har sedan använt receptet och det har spridits på nätet, väldigt kul att se andra baka min kladdkaka med ostbågar. Nu var det längesen jag gjorde den, så tyckte det var dags igen! Denna gången gjorde jag om kladdkakan lite och ökade på mängden så att själva kladdkakan blir lite tjockare än i det gamla receptet. Fortfarande lika god måste jag säga och den blir alltid väldigt omtalad när man gör den då det är rätt ovanligt med ostbågar i en kaka!
 
 
Kladdkaka
150 g smör
150 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 krm salt
 
Topping
400 g mjölkchoklad
120 g ostbågar
 
Garnering
krossade ostbågar (kan uteslutas)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form, 24 cm i diameter, och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt kakan kallna helt.
Smält mjölkchokladen och blanda i ostbågarna, och häll toppingen över den kalla kakan. Ställ i kylen en stund så att chokladen stelnar. Garnera med krossade ostbågar. 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Kladdkaka, Snacks

Ostbågekladdkaka, Kladdkaka med ostbågar, Fredagsmyskladdkaka, Kladdkaka med cheez doodles, cheez doodles-kladdkaka

Kommentera


Kommentarer

Linda

Måste testa detta!

Svar: Ja, gör det! Du kommer inte ångra dig... :)
Cake by Mary