Philadelphiabullar med saffran

Älskar du också allt med saffran? Jag gör verkligen det! Jag äter ju sällan ju något med saffran resten av året, kan vara någon fiskgryta i så fall. Så när den här perioden kommer då går jag helt bananas på saffran! Jag provar att ha det i allt! Philadelphiabullar i långpanna är ett recept jag haft på bloggen några år nu, och de är riktigt goda. De är smidiga att göra i en långpanna och har en härlig färskostfyllning. Nu provade jag att göra dem med saffran och de blev minst lika goda! Perfekta att göra till julens alla festligheter, särskilt om ni är många!

Bulldeg
150 g smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst (för söta degar)
1 g saffran (2 pkt)
1 ägg
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
10 dl vetemjöl
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
Pensling
1 uppvispat ägg
pärlsocker
Smält smöret och blanda i mjölken så vätskan blir fingervarm.
Smula ner jästen i en bunke och lös sedan upp med degvätskan. Vispa i saffran, ägg, socker och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta samman till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i 30 min.
Vispa under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. Tryck ut degen i en smord långpanna. Gör 48 hål i degen och tryck ner ungefär en tsk fyllning i varje. Låt jäsa 15 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 15-20 min. Låt svalna och skär sedan upp i 48 rutor.

Smarrigt :D