Saffranspannacotta

 
Imorgon är det första advent och vill du ha ett enkelt dessertrecept så är denna saffranspannacotta helt ljuvlig. Pannacotta är superenkelt att göra, men behöver stå några timmar i kylen. Det gör att den är är perfekt att förbereda kvällen innan. Sedan är det bara att dekorera den innan den ska serveras. Toppa med vad du tycker är gott - jag valde att göra det med en pepparkaka, hallon, lite hackad pistage och chokladkrisp. Att smaksätta den med saffran gör att den passar utmärkt till att servera som en adventsdessert eller juldessert. För en saffransälskare som jag, så hade jag lätt kunna sleva i mig alla 6 portioner! 😁
 
 
Pannacotta, 6 port. 
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 paket saffran (1/2g)
 
Garnering
pepparkaka
färska hallon
hackade pistagenötter
vit chokladkrisp
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde, socker och saffran.
Lägg i gelatinbladen och rör runt så de smälter. Häll slutligen i vaniljsocker. Häll upp i formar eller glas. Låt stelna i kylen i minst 6 timmar, men gärna över natten. 
 
 
 
 
 
Kategori:
Dessert, Jul, Nyår, Saffran

Saffransdessert, Juldessert, Adventsdessert, Saffranspannacotta

Kommentera