Vaniljrutor med kaneläpplen

 
Då är vi helt plötsligt inne i november och det börjar bli dags att börja med julrecepten, men innan dess så måste jag bara dela med mig av detta recept. För er som gillar Vaniljrutor så har jag nu gjort en variant med stekta kaneläpplen. Kombon äppel och kanel tillsammans med vaniljfyllningen gör att rutorna påminner om en äppelpaj med inbyggd vaniljkräm. Supergott och smidigt att göra i en långpanna när man ska bjuda många. Receptet ger ca 30 bitar.
 
 
Deg
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
 
Kaneläpplen
6 medelstora äpplen
1 1/2 tsk kanel
2 msk brun farin
 
Vaniljfyllning
4 ägg
2 1/2 dl kesella vanilj
5 dl crème fraiche
1 msk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Blanda ihop ingredienserna till degen och arbeta snabbt ihop till en smuldeg. Tryck ut hälften i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i små bitar, och blanda ihop med kanel och brun farin. Stek äppelbitarna så de blir något mjuka. De ska inte vara genomstekta då de kommer att fortsätta tillagas i ugnen. Vispa ihop ägg, kesella vanilj, crème fraîche och vaniljsocker.
Häll vaniljfyllningen över degbotten i långpannan. Strö över äppelbitarna och smula sedan resten av smuldegen över äpplena. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Pudra över lite kanel innan servering.
 
 
Kategori:
Kanel, Långpannekaka, Vanilj, Äpple

Vaniljrutor med kaneläpplen, Vaniljrutor med äpple, Vaniljrutor, Långpannekaka med äpplen

Kommentera


Kommentarer

Lilla i

Ljuvlig blogg!

Svar: Tack, vad roligt att höra! 💕😊
Cake by Mary

Anna

Vore det udda att ställa sig och baka klockan tjugo i åtta på kvällen? Haha, så sugen ^^

Svar: Haha...inte om du frågar mig! 😂👍🏼 Ska själv ställa mig och baka nu!
Cake by Mary

Annie - Stora Små Äventyr

Mumsigt! :D

Svar: Tack snälla! 💕😊 De var riktigt goda! 🤗😋
Cake by Mary

Amanda (Swedish Passport)

Men alltså ÅÅÅÅH så gott!