Nutellakrisp-glasstårta

 
Jag har haft väldigt mycket cornflakes hemma och letat cornflakesrecept för att använda dem till bakningen. När jag surfade runt så hittade jag detta recept hos Bambi. Det lät så gott med glass, Nutella och krisp, samt att det skulle gå åt mycket cornflakes så denna fick det bland annat bli! Hade med den til jobbet och den blev väldigt uppskattad där! Letar du hasselnötskräm utan palmolja, så kan jag tipsa om Paolos hasselnötscreme som jag tyckte var väldigt god!
 
 
Glasstårta 
1 1/2 l vaniljglass
1 burk Nutella (á 350g) eller annan hasselnötskräm
15 dl cornflakes
 
Garnering
färska hallon
 
Ta fram glassen och ställ den i kylen i ca 30 min. Mät under tiden upp cornflakes och häll upp i en stor skål. Värm nutella försiktigt i mikron i ca 1 minut så att den blir mer rinnig. Blanda ner nutella med cornflakes och rör om tills all cornflakes är täckt med nutella. Lägg över glassen i en stor skål och rör om så den är mjuk. Häll 2/3 av cornflakesen i glassen om rör om tills allt är jämt fördelat. Klä en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och tryck ut glassen i formen. Häll på resterande cornflakes och jämna till. Plasta in formen och ställ i frysen i minst 2 tim, men helst över natten. Ta fram en stund innan servering. Garnera gärna med hallon.
 
 
Kategori:
Barnkalas, Glass, Nutella

Nutellakrisp-glasstårta, Nutellakrisp, Cornflakes, Corn flakes

Kommentera


Kommentarer

Gosan

Wow!! :D

Svar: Tack! :)
Cake by Mary