Äppelsmulpaj med cornflakes

 
Idag är det Äpplets dag och då passar det ju perfekt att göra en god äppelpaj. Som ni kanske vet så har jag efterlyst recept med cornflakes och då tipsade min vän Madde mig om att ha cornflakes i smulpaj. Jag tyckte det lät spännande och gott, och var ju självklart tvungen att prova. Jag gjorde Mammas smulpaj och krossade i lite cornflakes i degen. Pajen blev väldigt god då den fick lite extra krisp av cornflakesen. Har du provat cornflakes i smulpaj tidigare, och vad tyckte du om det?
 
 
Smuldeg
150 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
3 dl cornflakes
 
Fyllning
3 stora äpplen, gärna svenska
2-3 msk strösocker
kanel

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna skivor. Smörj en pajform, ca 24 cm i diamter, och lägg i äpplena. Strö över socker och rikligt med kanel. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och strö över äpplena. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera pajen med vaniljsås eller vaniljglass.
 
 
 
 
Kategori:
Paj, Äpple

Äppelsmulpaj med cornflakes. Paj med cornflakes, Äppelpaj med cornflakes, Cornflakes

Kommentera


Kommentarer

Paul Svensson

Tack för denna sida <3<3<3
Här är min bästa hemlighet till er Kram

https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration