Brioche French Toast

 
Idag är det brunchens dag! Ni som känner mig vet att jag älskar brunch. Så härligt att samlas över en massa olika härliga rätter, och äta och njuta under en lång brunch. French toast eller fattiga riddare som vi säger här i Sverige är ju en klassisk rätt att servera på brunch. Denna gången valde jag att göra mina fattiga riddare på briochebröd. Brioche är ett franskt frukostbröd som innehåller mycket smör och ägg. Brödet blir lätt och luftigt, och har en lite söt smak. Det är verkligen ett fantastiskt gott bröd. När jag var och handlade häromdagen i en butik som jag vanligtvis inte handlar i, så upptäckte jag att de sålde briochelimpor. Brödet såg helt ljuvlig ut så jag köpte med mig en limpa. Jag har alltid velat göra fattiga riddare på just brioche, så nu såg jag min chans. Det är egentligen perfekt att göra fattiga riddare på ett några dagar gammalt bröd som börjar bli torrt, men man kan som jag offra ett färskt bröd. Har du inte briochebröd hemma så kan du göra dessa fattiga riddare på ett annat gott bröd. Jag valde att inte ha något socker i äggsmeten då jag vill servera lönnsirap till mina brioche french toast, like the american way! Vill du så kan du istället söta smeten med lite strösocker, alternativt strö på med lite florsocker när de är färdiggräddade. Vill du lyxa till det lite extra så serverar du en klick vispad grädde till, yum! 😋 Ha nu en riktigt skön brunchsöndag! 
 
 
Brioche french toast, 4 st 
2 ägg
2 tsk vaniljpulver
1 tsk mald kanel
1 dl mjölk
4 tjocka skivor briochebröd
 
Servering 
lönnsirap
färska bär
ev. lite vispad grädde
 
Vispa ihop ägg, vaniljsocker och kanel. Blanda i mjölken.
Doppa brödskivorna i äggblandningen och stek dem på medelvärme i stekpanna med smör, tills båda sidorna har fått en gyllenbrun färg. Servera med lönnsirap, färska bär och ev. lite vispad grädde. 
 
 
 
 
Kategori:
Brunch

Fattiga riddare, Fattiga riddare på brioche, Brioche french toast, French Toast, Brioche

Kommentera


Kommentarer

Liselotte Johansson

Det har jag totalt missat att det är brunchens dag i dag. Jag älskar brunch men det var länge sedan vi hade det här. Jag får fira brunchens dag nästa vecka istället.

Svar: Haha...nä, det är inte lätt att hålla koll på alla temadagar! :) Men jag tycker att alla dagar kan vara brunchdagar, älskar också brunch! <3 Hoppas det blir ett härligt firande! :)
Cake by Mary