Citroncheesecake med bär

 
I förra veckan fyllde min svägerska år och jag vet att hon gillar bakverk med citron, så då passade jag på baka denna krämiga cheesecake med smak av citron till henne. När jag tog fram cheesecaken innan servering och tog bort plasthättan som jag täckt formen med så kände man direkt den underbara citrondoften, verkligen helt ljuvlig doft! Cheesecaken hade en väldigt härlig och fräsch smak av citron, och det blev riktigt gott att ha de färska bären till. Jag hade kunnat tänka mig att dekorera cheesecaken med lite vispad grädde också, men vi har några i familjen som inte gillar grädde så valde att inte ha det denna gången. 
 
 
Botten
200 g Digestive kex
75 g smör
 
Fyllning 
600 g Philadelphia
2 dl strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde
4 ägg
skal från 3 citroner
saft från 2 citron
 
Garnering
250 g färska hallon
125 g färska blåbär
ev. vispad grädde
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa kexen till smulor i en matberedare. Bryn smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter. Vispa philadelphia, socker, majsstärkelse och vaniljsocker till en slät smet. Vispa ner grädden. Vänd ner äggen, ett i taget. Blanda ner skal och saft från citronerna. Häll över fyllningen över kexbotten. Grädda mitt i ugnen i 30 min. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 min. Ta ut cheesecaken ur ugnen och låt den sedan svalna helt i rumstemperatur, och ställ den därefter i kylen över natten så att den sätter sig helt. Garnera cheesecaken med de färska bären och ev. lite vispad grädde innan servering. 
 
 
 
Kategori:
Brunch, Cheesecake, Lime/Citron, Påsk

Citroncheesecake, Krämig cheesecake, Cheesecake med citron, Citroncheesecake med bär

Kommentera


Kommentarer

Angelica Wåhlin

Åh, du får alltid till saker som ser så gott ut!

Svar: Tack fina! :) Vad glad jag blir att du tycker det! <3
Cake by Mary