Sega miniflorentiner med popcorn, kokos och jordnötter

 
Jag efterlyste för ett tag sedan recept med cornflakes och då tipsade Linn Utbult (vinnare av Hela Sverige Bakar 2018 och som driver bloggen Salt som socker) mig om florentiner. Jag älskar ju popcorn och tycker det är jättegott att ha det i olika bakverk, så när jag såg att Linn hade popcorn i dessa florentiner så kände jag direkt att detta var något för mig! Supersmidiga att göra och de blev verkligen underbart goda. Härlig kombo av sött och salt, och olika texturer - precis vad jag gillar! Kunde verkligen inte sluta äta dem... 😄 Måste nog snart göra en ny sats! Recept kommer från Linns bok Salt som socker. Prova dem du också, perfekta om du vill ha lite lördagsgott!
 
 
Miniflorentiner, ca 24 st
1 dl (60 g) salta jordnötter
1/2 dl (20 g) kokosflakes
1-2 dl (ca 20 g) popcorn
2 1/2 dl (20 g) cornflakes
1 dl (110 g) kondenserad mjölk
1 nypa flingsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader varmluft, (har du inte varmluft så ca 195 grader för vanlig ugn). 
Blanda alla ingredienser i en bunke. Smeten ska inte vara lös, den kondenserade mjölken ska bara precis täcka alla ingredienserna. Tryck ut kakorna med en tesked i en stansring så blir de jämna och fina, ca 3-4 cm i diameter, alt. skeda upp så stora kakor som du önskar (de flyter inte ut särskilt mycket). Strö över lite extra flingsalt och grädda sedan i ca 5 min. Låt kakorna svalna på plåten. 
 
 
 
Kategori:
Barnkalas, Brunch, Jordnöt, Kokos, Snacks

Florentiner, Florentiner med popcorn, Kakor med popcorn, Baka med cornflakes, Kakor med cornflakes

Kommentera


Kommentarer

Emiza - Träning & Outfit & Tatuering

ser gott ut. vill testa

Svar: Ja, de var verkligen beroendeframkallande! Kunde inte sluta äta... :)
Cake by Mary