Smash-glasstårta


Botten
200 g Smash
100 g digestive
25 g smör
Glassfyllning
200 g choklad, gärna 55%
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (á 397g)
1 tsk vaniljsocker
Topping
200 g Smash
Mixa Smash och digestivekex till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop med smulorna. Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen medan du gör fyllningen.
Hacka chokladen och smält den försiktigt i micro eller över vattenbad, låt svalna. Vispa grädden fluffigt i en bunke och häll i kondenserad mjölk och vaniljsocker. Vispa till sist ner den smälta chokladen. Häll fyllningen över kexbottnen och
strö på Smash. Ställ sedan in formen i frysen i minst 5-6 tim, helst över natten. Ta fram en stund innan servering, så den hinner mjukna något.

Okej, detta måste jag ju bara testa! Ser ju helt fantastiskt ut :D