Jordnötskladdkaka

 
 
En är ett stort fan av allt med jordnötter och blev för ett tag sedan sugen på att göra en riktigt chokladig kladdkaka med jordnötter och här är resultatet! I kladdkakan finns både jordnötsmör och hela jordnötter för extra smak och crunch. Sedan är den toppad med en chokladganache och krossade jordnötter - så enkelt och så gott! Ett måste för den som älskar kombinationen choklad och jordnötter!
 
 
Kladdkaka
100 g smör
100 g choklad (mörk eller ljus)
100 g jordnötssmör
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g salta jordnötter
 
Chokladganache
200 g mjölkchoklad
1 dl grädde
35 g smör
 
Garnering 
hackade salta jordnötter
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull och dra bort kastrullen från plattan. Hacka chokladen i bitar och häll i det varma smöret, rör om tills det har smält. Rör i jordnötsmör, socker, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjöl, kakao och salt. Blanda tills smeten är jämn och fin. Häll smeten i en smörad och bröad springform, ca 20 cm i diameter (24 cm går också bra, den blir lite tunnare då). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter (ca 15 min för den större formen). Låt kakan svalna. 
Finhacka chokladen till ganachen. Värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet. Häll ganachen över kladdkakan när den fortfarande är i springformen. Strö på lite hackade jordnötter. Ställ kallt så ganachen stelnar. Ta fram en stund innan servering så kakan hinner mjukna något. 
 
 
Kategori:
Choklad, Jordnöt, Kladdkaka

Jordnötskladdkaka, Kladdkaka med jordnötssmör, Kladdkaka med jordnötter, Jordnötskaka

Kommentera


Kommentarer

Mirre

Ohh så gott det ser ut mums

Svar: Så god! 🤩🤗
Cake by Mary

Cicci

Just choklad och jordnötter i kombination är ren perfektion!

Svar: Håller med dig! 😍👌🏼
Cake by Mary

Designtips

Jag är också en stor fan av jordnötter :) så denna kommer jag testa. Tack!

Svar: Vad roligt, hoppas du gillar den! 😊💕
Cake by Mary