Knäckiga havrecookies med Geisha

 
Dessa knäckiga havrecookies med en fyllning av Geisha är riktiga godisbitar. Själva havrekakan är knäckigt god och med en choklad och nougatfyllning av Geisha så blir de beroendeframkallande goda! Jag använde en minimuffinsplåt och gräddade kakorna i den, men om du inte har en sån plåt kan du använda små minimuffinsformar i papper. Prova de här - du kommer inte ångra dig!
 
 
Havrecookies, ca 32 st
150 g smör
4 1/2 dl havregryn
1 1/4 dl strösocker
1/4 dl ljus sirap
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Fyllning
Geisha
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en rymlig kastrull. Blanda i resten av ingredienserna utom nougaten. Rör om ordentligt tills allt är blandat och tryck ut massan i smord minimuffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Tryck i en halv Geisha i varje kaka så fort de kommer ut ur ugnen. Låt svalna i formen innan kakorna flyttas.
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Choklad, Havre, Kakor

Kommentera


Kommentarer

Mirre

Oh hjälp så gott, jag som är så sugen på något

Svar: Ja, då är de här verkligen perfekta! Som små godisbitar, men måste varna att de är lite beroendeframkallande! 😍😋
Cake by Mary

Emma

Jösses vad gott!

Detta ska jag defintivt göra!

Svar: Vad roligt! 😊 De var riktigt goda! 😍😋
Cake by Mary

Jennie

Ser så goda ut, mums.

Svar: Tack, de är verkligen beroendeframkallande! 😍🤤
Cake by Mary