Påskbrownies

 
Tänk att det nästa vecka är påsk redan och i år blir det första gången som jag inte firar påsken med min familj i Jönköping. Även om jag inte tror att jag har blivit utsatt för coronaviruset så vågar jag inte åka till Jönköping ifall att jag skulle råka få med mig smittan till mina föräldrar. Skulle aldrig förlåta mig själv om det skulle hända dem något! Så vi får se hur påsken blir i år...
I helgen har jag i alla fall påskbakat lite och gjorde bland annat denna påskbrownie! En god chokladbrownie fylld med chokladägg, som jag toppat med en vispad chokladganache och sedan strösslat på hackade chokladägg.
 
 
Brownie
125 g smör
125 g mörk choklad
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
en nypa salt
 
Fyllning
ca 100 g chokladägg med mjölkfyllning (t.ex. Kinder eller Lindt)
 
Chokladkräm
200 g mjölkchoklad (alt. mörk mjölkchoklad)
1 dl vispgrädde
35 g smör
 
Topping
chokladägg
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör om tills chokladen har smält helt och rör sedan i de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd form, ca 21x21 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna helt.
Hacka chokladen till chokladkrämen. Koka upp grädden i en kastrull och dra av från plattan. Häll i chokladen och smör, och rör om tills allt har smält. Ställ i kylen tills den stelnat helt. Vispa upp krämen och bred på kakan. Hacka chokladägg och strö på.
 
 
 
 
Kategori:
Brownie, Choklad, Långpannekaka, Påsk

Påskbrownie, Brownie med påskägg, Brownie med chokladägg, Påskkaka

Kommentera


Kommentarer

Mirre

Ohh sådabn härlig chokladröm

Svar: Visst är den?! 😍😜
Cake by Mary