Påskdessert - Citronpannacotta med chokladägg

 
Brukar ni göra desserter till påsk eller satsar ni hellre på att göra en påsktårta? Eller så kanske ni gör som jag brukar göra och dukar upp en liten mindre dessertbuffé med både ock?! Hur som helst så har ni här en väldigt god påskdessert, nämligen en citronpannacotta toppad med några goda chokladägg. Jag tycker denna påskpannacotta var ljuvlig med en fräsch och god smak av citron, perfekt efter en påskmiddag tänker jag!
 
 
Citronpannacotta, 4 port. 
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
saft från 1 citron
zest från 2 citroner
2 tsk vaniljsocker
 
Garnering
1 dl vispgrädde
chokladägg
 
Lägg gelatinbladen i blöt 5 min i kallt vatten. Häll grädde, socker, citronsaft,  citronzest och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp, rör om och dra bort från värmen. Krama ur gelatainbladen och vispa ner i den varma grädden tills de smält. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen för att stelna minst 4-6 timmar eller över natten. Vispa grädden och garnera pannacottan med vispad grädde och chokladägg. 
 
 
 
Kategori:
Citron/Lime, Dessert, Påsk

Påskdessert, Citronpannacotta, Påskpannacotta, Citrondessert

Kommentera


Kommentarer

Mirre

Ojoj så gott och så härligt pastelligt =D

Svar: Åh, tack snälla! 💖😊 Ja, blir så fräscht och gott med citron! 🍋😋
Cake by Mary

Linda

Så fint presenterat! <3

Svar: Tack, vad roligt att höra! 😊💕
Cake by Mary