Påskiga chokladmuffins med chokladfyllning

 
Förra veckan fick jag syn på en bild på en riktigt saftig chokladmuffins och fick för mig att jag ska göra chokladiga påskmuffins - fast göra de extra chokladiga genom att fylla dem med en chokladkräm! Jag valde att toppa muffinsen med en chokladfrosting och sedan är det enkelt att få de påskiga genom att dekorera med chokladägg!
 
 
Muffins, 8 st.
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
¼ tsk salt
 
Chokladfyllning
1/2 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad (alt. mörk mjölkchoklad)
 
Chokladfrosting
200 g mjölkchoklad
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
200 g färskost
2 msk kakao
 
Garnering 
chokladägg
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och blanda ner mjölk och ägg. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda försiktigt. Häll upp i formar och grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min. Låt kallna helt.
Koka upp grädden till fyllningen. Hacka chokladen och häll i den varma grädden. Rör om tills all choklad har smält och låt kallna helt, gärna i kylen. 
Smält chokladen till frostingen och låt svalna. Vispa ihop smör och florsocker tills krämigt. Vispa ner färskost och kakao. Blanda till sist i den smälta chokladen. Om frostingen känns väldigt lös, ställ den i kylen en stund så att den stelnar något. 
Gröp ur ett hål i mitten av muffinsen och fyll med chokladkrämen. Spritsa eller bred på chokladfrostingen. Dekorera med chokladägg. 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Cupcakes, Påsk

Påskmuffins, Påskchokladmuffins, Chokladmuffins, Muffins med chokladfyllning

Kommentera


Kommentarer

guld diskho

gud dem såg helt magiska ut

Svar: Åh, tack snälla du! 🥰
Cake by Mary