Mascarponeglass

 
Riktigt härlig sommarväder är vad vi har att vänta denna veckan, och jag tänker svalka mig med glass i stora lass. Det är så enkelt och gott att göra egen glass, då kan man även smaksätta den precis så som man vill ha den! Denna gången fick det bli en krämig mascarponeglass! Fler glassrecept hittar du under kategorin "Glass". 
 
 
Mascarponeglass 
5 dl vispgrädde
500 g mascarpone
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
1 tsk vaniljsocker
 
Vispa ihop grädde och mascarpone tills det bildas toppar. Häll i konderserad mjölk och vaniljsocker, och vispa fluffigt. Häll smeten i en form, ca 1 1/2 l, och ställ i frysen i 4-6 timmar. Ta fram en stund innan servering. 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Glass

Mascarponeglass, Hemmagjord glass

Kommentera


Kommentarer

Fredde

Har aldrig provat mascarpone, är inte det en ost?
hur smakar det för sig själv?
kan tänka mig att prova men är osäker

Svar: Mascarpone är en italiensk färskost. Den påminner lite om Philadelphiaost, fast är nog lite krämigare och lite sötare i smaken. Gillar man färskost så gillar man mascarpone och mascarponeglass! 🤩
Cake by Mary