Citronpannacotta

 
Pannacotta måste vara en av de enklaste desserterna man kan göra själv, och det är en dessert som man kan variera med väldigt många olika smaker. Denna gången fick det bli med smak av citron, vilket gör att det blir en väldigt fräsch smak på pannacottan. Jag toppade pannacottan med lite vispad grädde, färska hallon, några minimaränger och lite frystorkade hallon. Det blev verkligen supergott! Smidigt att göra nu till sommarens grillkvällar, prova du också!
 
 
Citronpannacotta, 4 port. 
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
saft från 1 citron
zest från 2 citroner
2 tsk vaniljsocker
 
Garnering
1 dl vispgrädde
färska hallon
minimaränger
frystorkade hallon
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Häll grädde, socker, citronzest och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 2 min. Ta av kastrullen från plattan och blanda i vaniljsocker. Krama ur gelatainbladen och lägg i grädden. Rör om tills de lösts upp. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen för att stelna minst 4-6 timmar eller över natten. 
 
 
 
 
 
Kategori:
Citron/Lime, Dessert, Midsommar, Påsk

Citronpannacotta, Citrondessert, Dessert med citron, Fräsch dessert

Kommentera


Kommentarer

Kim

Var finner du inspirationen till alla dessa godsaker? :)

Svar: Ja du, det är nog många olika sätt jag gör det på! :)
Cake by Mary

Majvor

Jag önskar en underbar sommar och lycka till <3<3<3

Via denna länk får jag återbäring till allt jag shoppar på internet:
www.refunder.se/b/Spara50

Även gratis shoppingklubben Campadre: https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817