Daimrulltårta

 
Äntligen har vi gått över till sommartid! Så skönt att veta att vi nu går mot vår och värme, och att kvällarna blir ljusare igen! Jag som fotograferar i dagsljus har verkligen sett fram emot att kunna fota under vardagskvällarna också och inte bara på helgerna som det har varit typ senaste halvåret. Idag tänkte jag bjuda på detta goda bakverk - Daimrulltårta! Jag älskar att baka med Daim, oavsett vad man bakar så blir det alltid gott! Rulltårtan är naturligt glutenfri då den bara bakas på potatismjöl. Vill du baka något snabbt så är verkligen rulltårta perfekt - går snabbt att göra och med lite garnering så är det dessutom lätt att få den att se läcker ut!
 
 
Rulltårta
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
 
Fyllning
150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 1/2 st Dubbeldaim
 
Garnering
50 g mjölkchoklad
1/2 st Dubbeldaim
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 min. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt den kallna. 
Vispa ihop smör och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker och äggula och bred fyllningen på kakan. Hacka Daim och strö över krämen. Rulla sedan ihop kakan från långsidan och lägg rulltårtan med skarven ner. Smält choklad och ringla över rulltårtan och strö på hackad Daim. Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan den skärs upp. Ta fram en stund innan servering så fyllningen hinner mjukna. 
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Choklad, Glutenfritt, Rulltårta

Daimrulltårta, Chokladrulltårta med Daim, Drömrulltårta med Daim, Rulltårta med Daim, Daim

Kommentera


Kommentarer

Natalie

WOW så god den ser ut!

Svar: Tack! 😊💕 Den var supergod! 😋👌🏼
Cake by Mary

Klara

Men, JA TACK! Mums!

Svar: Ja, den var så god verkligen! 😋👌🏼
Cake by Mary