Knäckig äppelpaj

 
Något som jag verkligen är svag för är en riktigt god äppelpaj, och det får gärna vara en paj med ett härligt knäckigt täcke. Den här pajen har just det och den får även en god konsistens när det havregryn i smeten också! Pajen var det någon som tipsade om i en bakgrupp på FB, men jag har gjort några små justeringar i receptet. Bland annat var det inte någon kanel över äpplena, men jag strödde på lite då jag tycker att det blir så gott! Det går förstås att utesluta om man vill det. Och du...du glömmer väl inte bort att sortera skalen som matavfall efteråt?! 😊
 
 
Äppelpaj 
3-4 stora äpplen
ev. mald kanel
150 g brynt smör
3 dl havregryn
2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Glöm inte att sortera skalen efteråt. Lägg äppelbitarna i en smord ugnsäker form och strö över kanel om du vill. Bryn smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och blanda i alla ingredienserna. Fördela smeten över äpplena. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min eller tills pajen har fått en gyllenbrun färg. Servera gärna med en skopa vaniljglass.
 
 
Kategori:
Kanel, Paj, Äpple

Knäckig äppelpaj, Supergod äppelpaj, Godaste äppelpajen, Äppelpaj, Äppelpaj med havre

Kommentera


Kommentarer

Marie

Oh så gott och så snyggt, vad kommer den snygga formen ifrån?

Svar: Tack! 😊💕 Ja, visst är formen fin?! 😍 Den är från Vinga Home!
Cake by Mary

Linnéa

Ohlala!

Svar: Ja, så god! 😋👌🏼
Cake by Mary

Lotta

Ser VÄLDIGT god ut! Hur stor form ska man ha?

Svar: Tack, väldigt gott med det knäckiga havretäcket! 😋👌🏼 Du kan ha en form på 24 cm i diameter.
Cake by Mary

Bunny Therése

Äppelpaj är sällan fel alltså, så mumsig denna såg ut!

Svar: Tack! 😊💕 Håller med dig, funkar alltid med äppelpaj! 😍😋
Cake by Mary