Toscaglass

 
Kan ju inte låta Glassens dag passera utan att posta ett glassrecept! Ni som följer mig här vet att jag älskar tosca, och jag tror jag har lycktas göra godaste glassen - nämligen toscaglass! Den där toscasåsen blev farligt god, särskilt då jag rostade mandeln innan jag hällde i dem i kolasåsen. Själva glassen är en enkel variant som inte kräver någon glassmaskin, men blir krämig och god för det! Du måste verkligen prova denna!
 
 
Toscasås
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
30 g smör
100 g hackad mandel
 
Glass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (á 397g)
1 tsk vaniljsocker
 
Blanda grädde, socker och sirap i en stor kastrull. Koka tills såsen har fått en ljusbrun färg och är simmig i konsistensen, har du termometer kan du koka upp den till 108 grader. Rosta under tiden mandel i en torr stekpanna. Rör om hela tiden så mandeln inte bränns vid. Rör ner smör och mandel i såsen. Låt såsen svalna.
Vispa grädden lätt och blanda sedan ner den kondenserade mjölken. Blanda i vaniljsocker. Häll hälften av smeten i en form, och häll på hälften av såsen. Swirla runt med en kniv. Håll på resten av glasssmeten och toppa med resterande sås. Swirla runt med en kniv. Ställ formen i frysen i ca 4-6 timmar. Ta fram en stund innan servering.
 
 
Kategori:
Glass, Mandel

Toscaglass, Tosca, Hemmagjord glass, Godaste glassen, Toscasås

Kommentera


Kommentarer

Marie

Men vad du frestar mig då

Svar: Haha...vad bra att jag lyckades med det! 😜😄
Cake by Mary

Wilma

Blir inte alls sugen... *host host* ^^

Svar: Nä, tosca e väl inge gott?! 😄
Cake by Mary

Linnéa

AVIS!

Svar: 😜😄
Cake by Mary