Toscamazarin

 
Idag är det Mazarindagen och en av mina mazarinfavoriter är den med tosca! Egentligen är allt med tosca en favorit hos mig! Det är något magiskt gott när man kombinerar nötterna och kola. 😍 Du kan byta ut mandel i fyllningen mot mandelmjöl om du har det hemma.
Så var det fredag igen och helg, vilket känns skönt! Här blir det en lugn helg med lite bakning och fotografering för ett samarbete på schemat. Det ska bli soligt väder imorgon så ska passa på att ge mig ut och njuta lite av solen, även om det ser ut att bli rätt kallt! Vad ska du göra i helgen?
 
 
Botten
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 ägg
 
Fyllning
150 g mandel
75 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
 
Tosca
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk 
300 g blandade nötter, t.ex. mandel, hasselnötter, cashewnötter, pistage
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop ingredienserna till botten och låt sedan degen stå kallt minst 30 min. Tryck eller kavla ut degen i en springform, ca 24 cm i diameter.
Skålla, skala och mal mandeln. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, och blanda sedan ner mandel och smör. Häll fyllningen i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Förbered under tiden glasyren genom att blanda alla ingredienser utom nötterna i en kastull. Värm massan under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Blanda i nötterna. Ta ut kakan och bred toscan på toppen. Ställ in kakan i ugnen igen och grädda ytterligare 10-15 min eller tills den har fått färg.
 
 
 
Kategori:
Hasselnöt, Mandel, Nötter/Frön, Paj

Toscamazarin, Mazarinpaj, Mazarinpaj med tosca, Nötmazarin

Kommentera


Kommentarer

Marie

Oj vad gott

Svar: Ja, så gott med tosca! 😋👌🏼
Cake by Mary

Marie

Ohh så inbjudade och gott det ser ut

Svar: Tack snälla! :)
Cake by Mary