Amerikansk rabarberpaj

 
Jag har haft en idé om en rabarbertårta som jag velat göra ett tag nu och i helgen försökte jag mig på att göra den och misslyckades totalt - 2 gånger!!! 😬🙈😄 Så det fick bli en rabarberpaj till slut istället, en rabarberpaj kan man liksom inte misslyckas med (om man inte bränner den förstås vilket var nära när jag gjorde denna!). Den där rabarbertårta får jag göra ett nytt försök med någon annan gång, så jag har inte gett upp den helt...
Denna härligt knäckiga rabarberpaj bjöd min svägerska på några år sedan...det var efter att jag ätit den här pajen som jag blev beroende av rabarberpaj! Innan dess hade de pajer jag fått prova varit väldigt sura, så jag var aldrig intresserad av prova att baka med rabarber själv. Men sen dess älskar jag att baka med rabarber!
 
 
Paj
400 g rabarber
1/2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 ägg 
 
Topping
200 g smör
2 dl vetemjöl
4 dl farinsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Dela rabarbern i bitar. Blanda ihop mjöl, socker och ägg i en bunke och rör ner rabarbern. Häll blandningen i en smord form. Smält smöret till toppingen och blanda i mjöl och farinsocker. Häll över rabarberblandningen i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 min. Servera gärna med vaniljglass.
 
 
 
Kategori:
Paj, Rabarber

Amerikansk rabarberpaj, Rabarberpaj, Knäckig rabarberpaj

Kommentera


Kommentarer

Mirre

Ohh så gott det ser ut helt perfekt ser den ut med

Svar: Tack snälla! 😊💕
Cake by Mary