Glutenfri rulltårtstårta med lemoncurd

 
Mors dag börjar närmar sig och vill du ha ett enkelt recept på en tårta, så är en rulltårtstårta just något för dig! Denna rulltårta är glutenfri då jag använt mandelmjöl istället för vanligt vetemjöl. Om du inte tål mandel så lägger jag med en länk på en rulltårtstårta med vanlig botten som du kan använda istället. Funkar också utmärkt att använda andra bär eller blandade bär, istället för jordgubbar!
 
 
Rulltårta 
3 ägg 
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
 
Fyllning
ca 2 dl köpt eller hemmagjord lemoncurd
 
Tillbehör
3 dl vispgrädde
färska jordgubbar
hackad Daim (kan uteslutas)
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 5-7 min. Ta ut kakan och strö över lite socker. Stjälpa upp kakan på bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan har gräddats på. Bred genast på lemoncurden och rulla ihop kakan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna innan den skärs i bitar.
Vispa grädden och skölj och dela jordgubbarna. Skär rulltårtan i skivor och stapla skivorna på varandra med grädde emellan varje lager. Lägg på jordgubbarna och strö sedan över hackad Daim.
 
 
Kategori:
Citron/Lime, Glutenfritt, Jordgubbar, Mandel, Midsommar, Påsk, Rulltårta, Tårta

Rulltårtstårta, Glutenfri rulltårtstårta, Rulltårtstårta med lemoncurd

Kommentera