Tårta White Lady

 
Det här receptet på tårtan White Lady kommer från tidningen Hembakat. Har sett att det finns andra varianter av denna tårta, oftast med chokladbottnar och chokladmousse, men jag gillar denna variant bättre. White Lady är en princesstårta med ljus chokladtryffel, rårörda hallon, vaniljkräm och grädde. Sedan är den självklart täckt med marsipan, precis som en vanlig prinsesstårta, fast en vit sådan! Jag tänker att en White Lady passar perfekt att baka till mors dag och bjuda mamma på, eller vad säger ni?
 
 
Botten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
 
Vaniljkräm
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 äggula
1 1/2 msk maizena majsstärkelse
1 1/2 msk strösocker
1/2 vaniljstång (alt. 2 tsk vaniljsocker)
1/2 dl vispgrädde
 
Ljus chokladtryffel
1/4 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
10 g rumsvarmt smör
 
Rårörda hallon
200 g hallon
1 1/2 msk strösocker
 
Garnering
4 dl vispgrädde
400-500 g vit marsipan
rosor & blad i marsipan
ev. smält choklad
florsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt, ca 10 min. Blanda ihop mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Vänd ihop till en jämt smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt den kallna helt. 
Blanda alla ingredienserna till vaniljkrämen utom den sista grädden i en rostfri kastrull. Låt sjuda under omröring tills krämen tjocknar. Låt den inte koka. Häll upp krämen i en bunke och täck ytan med plastfolie. Låt krämen svalna. Vispa upp 1/2 dl grädde och blanda ner den i den kalla krämen (ta bort vaniljstången om du använt det). 
Hacka chokladen fint. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Dra av från spisen och lägg i chokladen och smör, rör till en slät tryffel. Låt den stå i rumstemperatur tills den kallnat helt.
Rör ihop hallon och strösocker. 
Montering: Dela tårtbottnen i 3 delar. Lägg en botten på en tårtbricka eller fat. Lägg på de rårörda hallonen och vaniljkrämen. Lägg på nästa botten och bred på den ljusa chokladtryffeln. Lägg slutligen på den sista tårtbotten. Plasta in tårtan och ställ den kallt. Det är bra om tårtan får stå till sig ett par timmar i kylen innan du lägger på grädde och marsipan. 
Vispa grädden och kavla ut marsipanen. Täck tårtan med grädde och lägg på marsipanen. Ringlal ev. över lite smält choklad. Pudra över med florsocker och dekorera med marsipanrosor och blad. 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Hallon, Tårta, Vanilj

Tårta White Lady, Marsipantårta, Princesstårta med chokladtryffel